Bolesti očiju i uha kod pasa

Vrlo često dolazi do problema i bolesti koji su vezani za oči i uha pasa. Najčešće se kod liječenja koriste lijekovi u obliku kapi (za uha i u prahu). Kapi za oči i uha moraju biti točno odmjerena. Vaš će veterinar pažljivo propisati odgovarajuću količinu potrebne doze i objasniti koliko puta dnevno je potrebno primjenjivati lijek, te naravno, koliko ukupno traje liječenje.

Uvijek je lakše postupak primjene lijeka raditi u dvoje: jedan drži psa, dok drugi pažljivo aplicira lijek. Uz vježbu ćete vrlo lako doći do savršenstva, samo bez straha.

Kapi za oči:

Prvo je potrebno obrisati i očistiti potručje oko očiju s komadićem mokre vate natopljenom u fiziološkoj otpini ili u Canina Balzamu za oči. Pokušajte psu držati glavu što mirnijom, kako bi mogli aplicirati kapi. Najbolje je kapi primjeniti tako da pas ne vidi vaše ruke, kako ga nebi uhvatila panika. Kada smo istisnuli propisani broj kapljica, držite ljubimcu zatvorene kapke par trenutaka, kako bi se proizvod ravnomjerno rasporedio po oku.

Cleaning-dogs-eyes

Kapi za uha:

Psa uhvatimo za njušku i zabacimo mu glavu unazad kako bi se uho prebacilo (ukoliko je riječ o psima sa visećim ušima), kako bismo mogli staviti kapaljku na lijek i nakapali ga u uho. Isti postupak vrijedi i za praškasti lijek. Potrebno je držati psa neko vrijeme, kako nebi tresao glavom i kako nebi izbacio kapi ili prah iz uške. Zatim ponovno zabacite uha i dlanom lagano masirajte uho kako bi se kapi pravilno rasporedile po cijelom uhu. Nakon svake primjene nagradite i pohvalite psa sa poslasticom. Tako ćete psu olakšati ovaj neugodan postupak, a i manje će se bojati, jer će povezivati davanje lijeka sa pozitivnim iskustvom, pohvalom i poslasticom!

dog-ear-cleaning

Kako bi jednostavno održavali higijenu uha i oka preporučamo proizvode; Canina Losion za njegu očiju i losion za njegu uha. Tekućina za oči vrlo se lako koristi i otklanja krmelje, nečistoće i smanjuje mogućnost pojave upala.

Tekućina za uha otklanja nečistoće i višak voska iz uha. Lako se primjenjuje i trebao bi biti dio tjedne higijene vašeg ljubimca.

canina-logo

DJD Zagreb

  • Obrtnička 3
  • 10431 Sveta Nedelja
  • 01 6256 353 - 01 6256 354