KOŽA I DLAKA VAŠEG PSA – ZDRAVA I SJAJNA TIJEKOM CIJELOG ŽIVOTA

 

Određene hranjive tvari su od vitalnog značaja za kožu i dlaku vašeg psa. Bez dovoljno bjelančevina ili ciljane mješavine omega-6 i 3 masnih kiselina, koža i dlaka vašeg psa jednostavno neće biti tako veličanstvena koliko bi to mogla biti. Ovdje ćemo govorit koliko važnu ulogu imaju koža i dlaka, i o hranjivim tvarima potrebnim za njihovu potporu.

koža i dlaka

Koža – najveći organ

Koža je najveći i najvidljiviji organ tijela. Koža odraslog psa predstavlja nevjerojatnih 12% njegove tjelesne težine. Dlaka je često pokazatelj unutarnjeg zdravlje. To znači da će se  ono što u tijelo unesemo danas, sutra vidjeti u kvaliteti dlake. Koža pruža zaštitnu barijeru od okoliša i infekcije.  Regulira temperaturu, pohranjuje hranjive tvari i daje vašem psu važan osjećaj dodira, pritiska, boli, svrbeža, vrućine i hladnoće.

Koža i dlaka trebaju hranjive tvari

koža i dlaka

Budući da se sjajna dlaka često smatra znakom dobrog zdravlja, vjerujemo da svi žele da njihov pas ima zdravu, sjajnu i blistavu dlaku i da lijepo izgleda. Sjajna dlaka ostavit će na svakoga dobar dojam, to je ono što na psu prvo primijetimo. Postoji mnogo hranjivih tvari koje mogu pomoći da koža i dlaka vašeg psa bude u dobom stanju, uključujući kvalitetne životinjske bjelančevine. One su vrlo bitne. Psi s nedostatkom bjelančevina u prehrani obično imaju zadebljanu kožu koja postaje više pigmentirana, a dlaka im je tanka, suha i krhka. Budući da je potrebno 25-30% dnevnog unosa bjelančevina samo da se koža i dlaka održe u dobrom stanju, nije čudo što dolazi do ovih promjena ako u hrani nema dovoljno bjelančevina.

Omega-6 i 3 masne kiseline, također pomažu u održavanju zdravlja kože i povećanju sjaja i mekoće dlake. Stoga, ako želite povećati sjaj dlake treba brinut o dovoljnom unosu omega-6 i 3 masnih kiselina. Prehrana puna vitamina (osobito A, D i E) i mineralnih tvari, posebice cinka i bakra, također će pomoći da vaš pas najbolje izrazi svoj genetski potencijal.

Manje opadanja dlake – linjanja

koža i dlaka

Svake godine zdravi pas može proizvesti 60 do 180 grama dlake / kilogramu tjelesne težine, ovisno o pasmini. Dok je linjanje posve prirodna pojava i predstavlja jednu od četiri faze ciklusa rasta dlake, prekomjerno linjanje može biti znak nutritivnog ili zdravstvenog problema.

Dodatna prednost hranjenja hranom EUKANUBA je smanjivanje opadanja dlake čak do 80%1. Naravno, pomaže i svakodnevno četkanje. Od velike je pomoči i specijalan alat za uklanjanje mrtve dlake, poput furminatora kojeg ne treba upotrijebiti više od jednom tjedno.

koža i dlaka

Naša hrana EUKANUBA pomaže u održavanju zdravlja kože i dlake – iznutra. Od 1969. godine učimo kako poboljšati sjaj dlake i učinkovitije hraniti kožu. Danas smo ponosni što smo vodeći u proizvodnji pouzdane, prilagođene prehrane, i što smo stručnjaci za područje zdravlja kože i dlake pasa i mačaka.

 

Reference:

1Study conducted by EUKANUBA. Difference seen over one year of use, compared to a diet with lower protein, lower fat and non-optimal Omega 6:3 rate. Results in your dog may vary. Excludes all Puppy and Weight Control diets.

(Ovaj proizvod još nije ocijenjen)