DEKLARACIJE – UVIJEK ČITAJTE DEKLARACIJU

deklaracije

Uvijek čitajte deklaracije. Kako možete razlikovati između dvije marke koja je hrana  za pse kvalitetnija? Što se točno nalazi u vreći hrane za pse?  Ovaj tekst će vam pomoći da nađete odgovor.

DEKLARACIJE – OCJENJIVANJE HRANE ZA PSE

Čitajte deklaracije, pogledajte prvih nekoliko sastojaka (navedenih u djelu “Sastav”). To je najjednostavniji pokazatelj razlika između hrana za kućne ljubimce, između premium hrane i osnovnih marki.

  • Je li glavni (prvi) sastojak bjelančevina životinjskog porijekla kao što je pileće ili pureće meso?
  • Jesu li svi navedeni izvori bjelančevina  životinjskog porijekla (npr. piletina, puretina, janjetina, jaja, riba)?

Izvori bjelančevina mogu biti životinjskog ili biljnog porijekla tj. na bazi žitarica (npr. gluten iz kukuruza, gluten iz pšeničnog brašna). Općenito se preporučuju visokokvalitetni izvori bjelančevina životinjskog porijekla, u odnosu na žitarice, jer oni sadrže odgovarajuću ravnotežu svih neophodnih amino kiselina i općenito su vrlo probavljivi.

DEKLARACIJE – POSEBNO KORISNI SASTOJCI

  • Da li su u deklaraciji navedene masti koje sadrže esencijalne masne kiseline Omega-3 i Omega-6 (npr. riblje ulje, laneno ulje …)?

Razina svake bit će navedena u ”Analitičkom sastavu” na pakovanju. One pomažu u održavanju zdravlja kože i sjajne dlake naših ljubimaca. Da bi bile najučinkovitije, te kiseline trebaju biti u određenom međusobnom omjeru. Eukanubini stručnjaci su došli do zaključka da je najbolji omjer između masnih kiselina Omega-6 i Omega-3, 5-10 : 1.

  • Postoji li izvor umjereno fermentirajućih vlakana, poput celuloze? Ta vlakna pomažu u održavanju zdravlja crijeva.

Pulpa repe  podržava zdravu probavu pružajući hranu crijevnim stanicama. Također pomaže poboljšati kvalitetu stolice i podupire apsorpciju hranjivih tvari u odnosu na hrane koje sadrže druge vrste vlakana.

  • Sadrži li proizvod vitamine i antioksidante?

Vitamini i antioksidanti (na primjer, vitamin A, vitamin D, vitamin E i beta-karoten) su vitalni za tijelo na mnoge načine i pomažu u održavanju zdravog imunološkog sustava.

DEKLARACIJE – UMJETNI OKUSI I BOJE

Konačno, provjerite da li proizvod sadrži dodane umjetne okuse ili boje.

Uvijek čitajte deklaracije. Svakako potražite navod kao što je ” Ne sadrži dodane arome ili bojila”. Ako ne piše na samoj deklaraciji, moglo bi pisati negdje na pakovanju, na prednjoj ili stražnjoj strani ili sa strane.

(Ovaj proizvod još nije ocijenjen)